USKON MYSTEERI
USKON MYSTEERI USKON MYSTEERI

USKON MYSTEERI

OKJ
25,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Uskon mysteeri - Pappismunkki Ilarion

Pappismunkki (nyk. metropoliitta) Ilarion (Alfejev): Uskon mysteeri – Johdatus ortodoksiseen dogmaattiseen teologiaanKäännös: Irmeli Talasjoki 

Kustantajan esittely

Ortodoksisen kirkon oppi perustuu sen liturgiseen elämään, rukoukseen, kirkon jäsenten kokemaan Jumalan läsnäoloon Kristuksessa. Kristinusko ei ole filosofiaa, ei teoriaa eikä ideologiaa, vaan todellista elämää, elämän täyteyttä.

'Uskon mysteeri' -teosta on helppo suositella lämpimästi kaikille, sillä se on kirjaimellisesti johdatusta uskon rikkauteen ja syvyyteen, johdattaahan se ihmisen uskon sisimpään, sinne, missä kirjoittaja isä Ilarion itse elää.

Pappismunkki Ilarion Alfejev (vuodesta 2010 metropoliitta) kuuluu Venäjän ortodoksisen kirkon nuoreen teologisukupolveen. Hän on toiminut opettajana Moskovan hengellisessä akatemiassa ja työskentelee paraikaa kirkon ulkomaanosaston johdossa ja on edustanut Venäjän kirkkoa lukuisissa kansainvälisissä teologisissa kokouksissa. Vuonna 1995 hän väitteli filosofian tohtoriksi Oxfordin yliopistossa. Tammikuussa 2002 (tämän teoksen kirjoittamisen jälkeen) hänet vihittiin Surožin hiippakunnan apulaispiispaksi.

---

Nykyään hän toimii Venäjän kirkon ulkomaanosaston johtajana Volokolamskin metropoliitan arvoon korotettuna.

Sidottu,  512 sivuinen.


Arvostelut 0 arvostelua