Justinianuksen keisariuden kuva bysanttilaisissa historiankirjoissa ja kroniikoissa
Justinianuksen keisariuden kuva bysanttilaisissa historiankirjoissa ja kroniikoissa Justinianuksen keisariuden kuva bysanttilaisissa historiankirjoissa ja kroniikoissa

Justinianuksen keisariuden kuva bysanttilaisissa historiankirjoissa ja kroniikoissa

18,00 €
Sisältää alv. 10.00 %
Palautusoikeus 14 päivää

Kun Bysantin historiaa on tutkittu Suomessa melko niukasti, ei alan kirjallisuuttakaan ole julkaistu kovinkaan paljon. Kuitenkin voimme todeta, että tänä päivänä tunnetaan yhä enemmän mielenkiintoa bysanttilaisen maailman ja itäisen ortodoksisen kirkon historiaan, jota varsinkin länsimaisessa tutkimuksessa on meidän aikaamme asti pyritty vähättelemään. Isä Veikon tutkimuksen pääkohteena on Justinianuksen keisariuden kuva, johon liittyen saamme tietoja myös kristillisen kirkon ja valtion sekä keisarin suhteista. Voimme uskoa, että tämä teos omalta osaltaan avaa meitä ymmärtämään paremmin Bysantin perinnettä, johon saamme nyt mielenkiintoisia ja osin uusiakin näkymiä.

Kirjan käsittelemiä aiheita muiden muassa keisarius Rooman valtakunnan myöhäiskaudella, Justinianuksen oman ajan historiankirjoittajat (Prokopios, Johannes Malalas ja Agathias), Justinianuksen ajan jälkeinen traditio (Theovanes Bysanttilainen, Khronikon Paskhale ja Theofylaktos Simokattes), Justinianus ihanteena historiankirjoituksessa (Konstantinus Porfyrogennetos, Leo Diakonos ja Leo Grammatikos), sekä Bysantin valtakunnan uusi nousu (Mikhael Glykas, Nikeforos Gregoras ja Georgios Kodinos)

Arvostelut 0 arvostelua