Johdatus ortodoksisen kirkon etiikkaan
Johdatus ortodoksisen kirkon etiikkaan Johdatus ortodoksisen kirkon etiikkaan

Johdatus ortodoksisen kirkon etiikkaan

18,00 €
Sisältää alv. 10.00 %
Palautusoikeus 14 päivää

Fil.tri Merja Merraksen kirja Ortodoksinen elämäntapa, on saanut Suomen kirkkokansan suosiota tarpeellisten tietojen, hyvien neuvojen ja ohjeiden antajana uskonnollisen elämän ja kilvoituksen alalla. Nyt julkaistavan uusimman teoksensa Johdatus ortodoksisen kirkon etiikkaan Merja Merras on tarkoittanut kirkkonsa jäsenille ja muillekin ristin tien taivaltajille antamaan neuvoja, viitteitä ja pohdintaa eettisiin ja moraalisiin ongelmiin Raamatun, kirkon perinteen ja yhteiskunnan kannalta katsottuna. 

Teoksen sanoma avaa nykyaikaa elävälle ihmiselle hyödyllistä pohdintaa hyvän ja pahan selvittelyyn omassatunnossa, keskustelussa rippi-isän kanssa ja katumuksessa armollisen ja anteeksiantavan Jumalan edessä. Toivottavaa on, että teoksen sanoma johtaisi meitä kirjan lukijoita elämään Jumalan armossa ja hyvällä omallatunnolla. Kirja pyrkii vastaamaan nykyihmisen esittämiin kysymyksiin vaikka kaikkeen ei Kirkolla tietenkään ole antaa suoraa vastausta. Kirja pyrkii kuitenkin osoittamaan suunnan, mistä vastaukset ovat löydettävissä.

 Ihmisille on usein muodostunut eettisistä ihanteista omat henkilökohtaiset käsityksensä, mutta Kirkon opetuksen tulisi perustua alkukirkon ja Raamatun osoittamiin ihanteisiin. Tätä elämäntapaa on Kirkko opettanut jo 2000 vuotta, ja siksi sillä on selkeät näkemykset, joita ei tule peitellä, vaikka ne eivät tämän päivän ihmisen maailmankuvaan soveltuisikaan. Opettajan tehtävänä on antaa tieto Kirkon ihanteista, mutta papiston tehtävänä on sovitella ihanteiden ja todellisuuden välistä ristiriitaa.

Tekijän naisellinen ja äidillinen näkökulma antaa teokselle lämmintä sävyä, armollisuutta syntiin langenneita kohtaan, ymmärtämystä inhimillisiin erehdyksiin ja poikkeavuuteen elämäntavoissa. Jumalan rakkautta harhassa eläviltä ja langenneilta ihmisiltä emme tietenkään voi kieltää  

Kirja on tarkoitettu ortodoksisen uskonnon opettajille, valikoiduin osin lukiolaisille sekä kaikille ortodokseille, jotka haluavat tietää, miten Kirkko neuvoo uskovaisia elämään. Ortodoksinen etiikka on sidoksissa ortodoksiseen dogmatiikkaan. Se, joka uskoo kristillisen uskon oppeihin, myös pyrkii soveltamaan niitä käytännössä.

Arvostelut 0 arvostelua