Pyhä Johannes Kronstadtilainen
Pyhä Johannes Kronstadtilainen Pyhä Johannes Kronstadtilainen

Pyhä Johannes Kronstadtilainen

27,00 €
Sisältää alv. 10.00 %
Palautusoikeus 14 päivää

Lintulan luostarin julkaisema klassikkoteos Pyhän Johannes Kronstadtilaisen elämästä ja opetuksista.

Tämä pyhästä Johannes Kronstadtilaisesta kertova kirja koostuu kolmesta erillisestä osasta. Ensimmäisenä on varsinainen elämäkerta. Se perustuu pääosiltaan isä Aleksander Semenov-Tjan-Sanskin venäjänkieliseen kirjaan "Otets Ioann KronStadtski", joka on ilmestynyt USA:ssa vuonna 1955. Kirja on käännetty ja julkaistu myös englanniksi (Bishop Alexander, The Life of Father John of Kronstadt). Suomennoksessa kirjan tekstiä on toisaalta karsittu ja lyhennetty, toisaalta taas täydennetty muista lähteistä. Näin on pyritty laatimaan suomalaisia lukijoita varten hengelliseksi lukemiseksi mahdollisimman kattava esitys pyhän Johannes Kronstadtilaisen elämästä. Käytetyt lähteet on merkitty alaviitteisiin silloin, kun suomennos perustuu muuhun kuin Semenov-TjanSanskin kirjaan. 

Kirjan toiseen osaan on koottu katkelmia Johannes Kronstadtilaisen kuuluisasta päiväkirjasta "Elämäni Kristuksessa". Venäjäksi päiväkirjamuistiinpanoja on ilmestynyt monta osaa, yhteensä toistatuhatta sivua, ja niistä on koottu hengellisen elämän eri kysymyksiä käsitteleviä vihkosia. Vieraille kielille käännettäessä materiaalia on aina karsittu ja toimitettu. Siitä on pyritty muodostamaan eri aihepiirejä käsitteleviä lyhyitä lukuja. Näin on nytkin menetelty. Otsikointia luotaessa on käytetty apuna englanninkielistä W. Jardine Grisbrooken toimittamaa kirjaa "The Spiritual Counsels of Father John of Kronstadt". Tekstikatkelmat on kuitenkin valittu itsenäisesti venäläisistä lähteistä ja käännetty alkuperäiskielestä. 

Kirjan kolmas osa käsittää isä Johanneksen hengellisen lapsen ja ystävän igumenia Taisian muistiinpanot, jotka tämä on tehnyt keskusteluistaan isä Johanneksen kanssa.

Arvostelut 0 arvostelua