Mysteerin kohtaaminen
Mysteerin kohtaaminen Mysteerin kohtaaminen

Mysteerin kohtaaminen

5,00 €
29,00 €
Sisältää alv. 24.00 %

Ortodoksinen usko nykymaailmassa

Palautusoikeus 14 päivää

Ortodoksisessa kirkossa Konstantinopolin arkkipiispaa kunnioitetaan "arvoltaan ensimmäisenä" kirkonjohtajana, arvonimellä ekumeeninen patriarkka. Patriarkalla ei Rooman paavin tavoin ole muodollista valtaa kirkossaan, puhumattakaan maailmassa. Pienen hiippakuntansa ulkopuolella patriarkan vaikutusvalta riippuu siitä henkisestä johtajuudesta, jonka hän voi voittaa omalla persoonallaan ja kannanotoillaan. 

Ekuneeninen patriarkka Bartolomeos on pyrkinyt avaamaan dialogin muiden kristillisten kirkkojen ja kotimaansa valtauskonnin islamilaisuuden kanssa.

Ortodoksisessa kirkossa perinteiden ja muuttumattomien totuuksien korostaminen on vahvempaa kuin monissa muissa uskonnoissa. Kirjassaan Mysteerin kohtaaminen Bartolomeos pyrkii kuitenkin peilaamaan kirkkonsa ikuiset arvot tämän päivän haasteisiin. 

Mysteerin kohtaaminen antaa lukijalleen eniten, kun patriarkka ortodoksisen kristillisuuden silmin tarkastelee ajankohtaisia haasteita, kuten vapaus, ihmisoikeudet, oikeudenmukaisuus, globalisaatio, nationalismi - ja ennen kaikkea ympäristö. "Vihreä patriarkka" osoittaa, että ihmisen luomakunnan herrana oleminen ei tarkoita valtaa, vaan vastuuta.

Arvostelut 0 arvostelua