Ikoni & kulttuuri 1/2020
Ikoni & kulttuuri 1/2020

Ikoni & kulttuuri 1/2020

Valamokustannus
28,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Ikoni&kulttuuri -lehden vuoden 2020 ensimmäinen numero.

Palautusoikeus 14 päivää

Teemana on rakkaus, johon paneudutaan monipuolisesti ja kiinnostavalla otteella. Ensimmäisten rakastavaisten tarinaa pohditaan artikkelissa Aadamista ja Eevasta. Entä miten rakkautta kuvaavat Abrahamin vieraanvaraisuuden sekä Joakimin ja Annan kohtaamisen ikonit? Päätoimittaja Serafim Seppälä kysyy mitä rakkaus on, ja tarjoaa filosofisen, patristisen ja ikoniteologisen vastauksen. Tietokirjailija Marianna Flinckenberg-Gluschkoff esittelee rakkaimmat pääsiäismunansa ja kolme ikonimaalaria rakkaimman ikoninsa.

Kulttuuriartikkeleissa analysoidaan Wassily Kandinskyn taiteen suhdetta ikoneihin ja Sergei Parajanovin ”Granaattiomenien väri” -elokuvan ikonisuutta. Entä miten ortodoksisuus näkyy taiteilija Natalia Goncharovan töissä? FT Hanna Kemppi esittelee ja analysoi Valamon maisemamaalauksia 1800-luvulta. Taiteilija Risto Vilhunen kertoo rakkaudestaan keräilyyn.

Staflia-temperamaalauksen tekniikoista vuorossa on työskentely väreillä, pigmenteistä esittelyssä on musta. Minun kirjallisuuteni -palstalla vierailee kirjailija Joel Haahtela.

Arvostelut 0 arvostelua