TUHLAAJAPOJAN PALUU
TUHLAAJAPOJAN PALUU TUHLAAJAPOJAN PALUU

TUHLAAJAPOJAN PALUU

Ortodoksinen veljestö
25,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Tuhlaajapojan paluu - metropoliitta Anthony Bloom


Surožin metropoliitta Anthony: Tuhlaajapojan paluuEnglanninkielinen alkuteos: Meditation on a Theme. A spiritual journey (1971)Suomentanut: Matti Sidoroff 

Jumalan valtakunta on valloitettava, tekijä sanoo. Sitä ei ilman muuta anneta niille, jotka joutilaina ja laiskoina odottavat sen tulemista. Opetuslapsena olemisen ehto on kurinalaisuus. Se alkaa hiljaisuudella ja kuuntelemisella, mutta vasta Jumalan tahdon tekeminen panee kuuliaisuutemme ja uskollisuutemme Kristusta kohtaan koetukselle. "Olennaista opetuslapsena olemisessa on nimittäin se, että oppiessamme hiljaisuudessa kuuntelemaan opimme hylkäämään oman minämme ja sallimme Herran Kristuksen tulla mieleksemme, tahdoksemme ja sydämeksemme."

Metropoliitta Anthony kutsuu lukijansa "hengellisen elämän mestarien" oppiin, niiden "jotka jo ovat saavuttaneet sen, mihin me vielä pyrimme, ja jotka ovat jo tulleet Kristuksen ruumiin todellisiksi, eläviksi ja kelvollisiksi jäseniksi". Heiltä voimme oppia, miten pitää rukoilla, miten saavuttaa sellainen mielenlaatu, sellainen tahdon, sydämen ja mielen asenne, joka tekee meidät kristityiksi. "Tutkistelemme tietä, jota on jo kuljettu, punnitsemme kokemusta, joka jo on saavutettu, ja ajattelemme matkaa, joka on edessämme."

Nidottu, 152 sivuinen.

Arvostelut 0 arvostelua
Samankaltaiset tuotteet