ILKIKURINEN KOMPASSi
ILKIKURINEN KOMPASSi ILKIKURINEN KOMPASSi

ILKIKURINEN KOMPASSi

Valamon luostari
15,00 €
32,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Marianna Flinckenberg-Gluschkoff: Ilkikurinen kompassi – Suunnistusta monen kulttuurin polulla 


Helsingin yliopiston eläkkeellä olevan venäjän kielen lehtorin ja ikonimaalarin Marianna Flinckenberg-Gluschkoffin (s.1940) toinen omaan elämään liittyvä kirja kulkee monien kulttuurien poluilla – aivan kuten kirjan alaotsikossa sanotaan. Valamon luostari julkaisi kirjan 2017. 


lkikurinen kompassi kertoo kirjoittajan värikkäistä vaiheista eri kulttuurien vaikutuspiirissä. Marianna Flinckenberg-Gluschkoff on monille tuttu television ensimmäisenä venäjän kielen opettajana, suomalaisen ikonimaalauksen pioneerina ja Siperian kielisukulaistemme elinolojen kuvaajana. Teos on jatkoa hänen lapsuudestaan kertovalle ”Pietarilainen polkuhevonen”. Aiemmin hän on kirjoittanut viisi kirjaa ikonimaalauksesta, ikonien kielestä, ortodoksisista pääsiäisperinteistä sekä matkoistaan Siperiaan.

Samat aiheet toistuvat tässäkin teoksessa. Se tutustuttaa lukijansa myös yliopistomaailmaan ja moskovalaiseen diplomaattielämään, vie retkelle saamelaisten ja Siperian suomensukuisten kansojen lisäksi myös tšuktšien ja eskimoiden pariin. Kirjoittajan elämän valintoihin vaikuttaneet ystävät, opettajat, kanssakulkijat ovat tekstissä elävästi läsnä. Teemana läpi tarinan kulkee ystävyyden ylistys.

Sidottu,  365 sivuinen.

Arvostelut 0 arvostelua