SERAFEJA KORKEAMPI-  Bysanttilaisia saarnoja Jumalansynnyttäjästä
SERAFEJA KORKEAMPI-  Bysanttilaisia saarnoja Jumalansynnyttäjästä SERAFEJA KORKEAMPI-  Bysanttilaisia saarnoja Jumalansynnyttäjästä

SERAFEJA KORKEAMPI- Bysanttilaisia saarnoja Jumalansynnyttäjästä

Lintulan luostari
24,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Munkki Damaskinos Ksenofontoslainen (toim.): Serafeja korkeampi – Bysanttilaisia saarnoja JumalansynnyttäjästäSuomennos, johdanto ja kommentaari: munkki Damaskinos Ksenofontoslainen.

Lintulan luostari on julkaissut munkki Damaskinoksen kääntämänä valikoiman kirkkoisien saarnoja Jumalansynnyttäjästä. Kokoelmaan on valittu saarnat viideltä keskibysanttilaisen kauden kirkkoisältä Johannes Damaskolaiselta, Tarasios Konstantinopolilaiselta, Andreas Kreetalaiselta, Georgios Nikomedeialaiselta ja Germanos Konstantinopolilaiselta. Saarnat kattavat Jumalansynnyttäjän koko elinkaaren. Aiheina ovat Jumalansynnyttäjän syntymä, temppeliinkäynti, ilosanoman vastaanottaminen, Jumalansynnyttäjä ristin juurella ja Jumalansynnyttäjän kuolonuneen nukkuminen.

Damaskinos Ksenofontoslaisen johdantotekstit ja kommentaari tuovat puheet lähemmäs omaa aikaamme selittämällä itäroomalaisten puhetaidon ja teologian vivahteita.

Munkki Danmaskinos (maallikkonimeltään Jaakko Olkinuora) on Athosvuoren Pyhittäjä Ksenofontosin luostarin veljestön jäsen, joka toimii systemaattisen teologian ja patristiikan yliopisto-opettajana Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Hänen tohtorinväitöskirjansa käsitteli Jumalansynnyttäjän temppeliinkäuymisen juhlan bysanttilaista hymniperinnettä.

Nidottu,  178 sivuinen.

Arvostelut 0 arvostelua