SYNAKSARION Heinäkuu
SYNAKSARION Heinäkuu SYNAKSARION Heinäkuu

SYNAKSARION Heinäkuu

Suomen ortodoksinen kirkko
40,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

SYNAKSARION Heinäkuu

Toimitusaika 7 - 14 työpäivää

Synaksarion on kokoelma ortodoksisen kirkon pyhien miesten ja naisten elämänkertoja. Kokoelma kattaa tuhat vuotta läntisen ja kaksituhatta itäisen kristikunnan pyhiä sekä vanhan liiton hurskaat.

Kirkkovuoden toiseksi viimeisen kuukauden – heinäkuun – synaksaario sisältää yli 250 pyhää. Mukana ovat mm. profeetat Elia ja Hesekiel, apostolienvertainen Magdalan Maria, joka aiemmin tunnettiin myös nimellä Maria Magdaleena. Lisäksi kirjasta löytyvät myös mm. varhaiskristilliset suurmarttyyrit Marina ja Panteleimon, skandinaavinen pyhä Norjan kuningas Olavi ja venäläinen maineikas ikonimaalari Andrei Rubljov.

Pyhien kirjoon kuuluu myös monia islamilaisen vallan alla kärsineitä Kreikan ja Lähi-idän uusmarttyyreita. Heinäkuuhun sisältyy lukuisia uusia pyhiä, kuten Nikodemos Athosvuorelainen, Johannes Maximovich, tsaari Nikolai II perheineen, Aleksander Schmorell, Maria Pariisilainen ja Athoksen maineikas isä Paisios.

Teossarjan on toimittanut filosofian tohtori pappismunkki Serafim Seppälä, joka toimii professorina Itä-Suomen yliopistossa. Työryhmään kuuluvat myös nunnat Kristoduli ja Ksenia Lintulan luostarista sekä Johanna Vaikonpää.

Sidottu. 432 sivuinen. 

Arvostelut 0 arvostelua