PAASTOSTA PÄÄSIÄISEEN
PAASTOSTA PÄÄSIÄISEEN PAASTOSTA PÄÄSIÄISEEN

PAASTOSTA PÄÄSIÄISEEN

Maahenki
10,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Suvi Heino (toim.): Paastosta pääsiäiseen 

Paastosta pääsiäiseen sisältää suuren paaston ja pääsiäisen ajan ruokaohjeita. Teos on suunniteltu erityisesti paaston ajalle, jolloin liha ja maitotaloustuotteet eivät ole sallittuja ruoka-aineita. Tarkkojen paastosääntöjen mukaan edes kalaa ei syödä kuin parina juhlapäivänä suuren paaston aikana.

Toimittaja Suvi Heinon kokoama Paastosta pääsiäiseen jakaantuu kolmeen osaan. Kirja alkaa laskeutumisajasta suureen paastoon, bliniviikosta ja laskiaissunnuntaista, jolloin käytetään loppuun kaikki maitotaloustuotteet ja muut paaston ajalle tarpeettomat ruoka-aineet.

Toisessa osassa on jo laskeuduttu paastoon. Tällöin ruoanlaitossa käytetään kasviksia, vihanneksia, sieniä, marjoja, hedelmiä, kasvisperäisiä öljyjä ja pähkinöitä.

Vihdoin 40 päivän paaston jälkeen koittaa juhlien juhla, pääsiäinen, jonka tunnelmaan virittäviä runsaita herkkuja valmistetaan kirjan kolmannessa osassa.

Kirjan alussa Valamon luostarin johtaja, arkkimandriitta Sergei kertoo paaston merkityksestä ja perinteestä ortodoksisessa kirkkovuodessa.

Paastoaminen on vanha kristillinen perinne, jolla on lähtökohta Raamatussa. Jo paratiisissa Jumala antoi Aatamille ja Eevalle paastosäännön, käskyn olla syömättä hyvän ja pahan tiedon puusta. Täydellinen paasto on ennen ehtoollista, jolloin ei syödä eikä juoda mitään puolen yön jälkeen. Ortodoksinen kirkko kehottaa paastoamiseen sen terveitä jäseniä.

Paastosta pääsiäiseen -keittokirjan reseptit on koottu eri lähteistä. Kirjassa on oma osionsa, johon on koottu erinomaisia ruokaohjeita Valamon luostarin ravintola Trapesan keittiöstä.


Sidottu,  112 sivuinen.

Arvostelut 0 arvostelua