SELFIE
SELFIE SELFIE
30,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Arkkipiispa Leo: Selfie 

Suomen autonomisen ortodoksisen kirkon paikallinen päämies, KP Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo, on nyt kolmessa viimeisimmässä kirjassaan tuonut monelle hänet huonommin tuntevalle yllätyksenä esille ja julkisuuteen herkimpiä tunteitaan runojen muodossa. Ja kaiken lisäksi molemmilla äidinkielillään, suomeksi ja karjalaksi.

Silloin kun raavas suomalainen mies - olkoon vaikka kuinka arkkipiispa - runoilee kertoen elämästään ja siinä tapahtuneista mullistuksista niin hyvissä ja iloisissa kuin myös surullisissa asioissa, sellainen kyllä koskettaa ainakin tällaista samanikäistä ja osittain myös samanlaisia elämänvaiheita kokenutta myös ns. suureen ikäluokkaan kuuluvaa miestä.

Huomasin - ehkä jopa itsellenikin yllättäen - että arkkipiispan runot kolahtivat - kuten nykyään sanotaan. Luulin olevani "kovempikin luu" runojen suhteen, mutta siinä se minäkin kummasti herkistyin niitä lukiessani. Arkkipiispa on tässä runokirjassaan mielenkiintoisesti yhdistänyt kirjan nimessä uutta ja sisällössä vanhaa. Kirjan nimi "Selfie" tarkoittaa nykykielessä itse otettua - yleensä vielä ns. älypuhelimella otettua - kuvaa, jossa kamera on toisessa kädessä kuvaa otettaessa. Tämä runokirjakin on eräänlainen omakuva, joka myös mielenkiintoisella tavalla tuo esille arkkipiispankin ihmisyyden ja inhimillisyyden, kaipuun ja tuskan, ikävän ja rakkauden, herkkyyden ja sielukkuuden.

Meillehän on helposti muodostunut kuva ortodoksisesta piispasta luostariasukkaana, tummiin pukeutuneena munkkina. Arkkipiispakin on toki munkki, mutta hän ei ole ollut sitä koko elämäänsä. Hän on myös leski ja hänellä on avioliitosta tytär, jolle hän on omistanut tämän runokirjansa. Yhden aiemmista runokirjoistaan hän on omistanut kolmannelle merkittävälle rakkauden kohteelleen, tyttären tyttärelle.


Sidottu,  173 sivuinen.


Arvostelut 0 arvostelua