Pyhä Johannes Damaskolainen: Ortodoksisen uskon tarkka esitys IV
Pyhä Johannes Damaskolainen: Ortodoksisen uskon tarkka esitys IV Pyhä Johannes Damaskolainen: Ortodoksisen uskon tarkka esitys IV

Pyhä Johannes Damaskolainen: Ortodoksisen uskon tarkka esitys IV

Petri Piironen / Ortokirja
18,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Vanhan kirkon patristisen ajan lopulla vaikuttaneen pyhä Johannes Damaskolaisen tunnetun teoksen ORTODOKSISEN USKON TARKKA ESITYS IV -osa on ilmestynyt kreikan kielestä tehtynä käännöksenä. Kielellisesti kirja on lukijalle ehkä vaikeahkosti avautuvaa, mutta siihen syventyminen kuitenkin kannattaa. Ajatellen erityisesti kirkkomme teologian akateemista opetusta ja tutkimustyötä nyt julkaistu kirja aikaisempien osien täydentäjänä palvelee hyvin varsinkin systemaattisen teologian ja uskontofilosofian opetusta. Puhutaanhan teoksessa Jumalan Pojan ihmiseksi tulemisesta, Kristuksen persoonasta, uskosta ja uskon mukaisesta elämästä, pyhistä sakramenteista, pyhästä Raamatusta, Jumalan kirkastamista pyhistä, pyhäinjäännöksistä ja ikoneista, pahasta ja sen voittamisesta sekä elämän päämäärästä ja ylösnousemuksesta.
Koko teoksen arvo on merkittävä, koska siihen on kiteytetty kirkon dogmaattisen opin pääsisältö. Sen on suomentanut Johannes Seppälä.

Nidottu, 128 sivuinen. 

Arvostelut 0 arvostelua