MAAILMAN ELÄMÄN EDESTÄ
MAAILMAN ELÄMÄN EDESTÄ MAAILMAN ELÄMÄN EDESTÄ

MAAILMAN ELÄMÄN EDESTÄ

Ortodoksinen veljestö
22,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Maailman elämän edestä - Alexander Schmemann

Alexander Schmemann:

Maailman elämän edestä – sakramentit ja ortodoksisuusAlkuperäinen teos: For the Life of the Word – Sacraments and OrthodoxyKääntäjät: Sirkka Maria Markkanen, Matti Sidoroff

Käsillä oleva isä Alexander Schmemannin teos ilmestyi 1963 englanniksi, ja siitä lähtien se on ollut luetuimpia kirjoja koko ortodoksisessa maailmassa. Myös ortodoksisen kirkon ulkopuolisille se on toiminut oppaana ortodoksisuuden tuntemiseen. Teos on käännetty useille kielille. Suomeksi se ilmestyi ensi kerran 1974.

Alkuaan tämän teoksen tarkoituksena oli toimia eräänlaisena opinto-oppaana ortodoksiseen liturgiseen perinteeseen. Vaikka sen kirjoittamisen on kulunut jo kolme vuosikymmentä, sen sanoma ei ole vanhentunut, sillä liturgisen elämän perusteet eivät ole muuttuneet, ja juuri niiden selvittämiseen Schmemann tässä teoksessa on paneutunut.

Isä Alexander Schmemann suoritti pääosan elämäntyöstään Amerikassa. Hän toimi New Yorkissa sijaitsevan Pyhän Vladimirin teologisen korkeakoulun rehtorina ja liturgisen teologian professorina jättäen lähtemättömän vaikutuksensa useisiin opiskelijasukupolviin. Hän kuoli 13.12.1983 62-vuotiaana.

Nidottu,  180 sivuinen.

Arvostelut 0 arvostelua