TÄMÄ PYHÄ MIES
TÄMÄ PYHÄ MIES TÄMÄ PYHÄ MIES

TÄMÄ PYHÄ MIES

Ortodoksinen veljestö
9,90 €
30,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Gillian Crow: Tämä pyhä mies - Vaikutelmia metropoliitta Anthony BloomistaEnglanninkielinen alkuteos: This Holy Man. Impression of Metropolitan AnthonyEnglannista kääntänyt: Fevronia Orfanos

Surozin metropoliitta Anthony (Bloom) oli yksi viime vuosikymmenten kunnioitetuimmista kirkonmiehistä, hengellisistä kirjailijoista ja radioäänistä. Monet hänen kirjansa, kuten Rukouskoulu ja Elävä rukous, ovat muodostuneet klassikoiksi. Britannian venäläis-ortodoksisen kirkon johtajana hän oli yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ortodokseista.

Mutta kuka oli metropoliitta Anthony, ihminen saarnamiehen ja hengellisen ohjaajan julkisen roolin takana? Miten hänen työnsä munkkina, lääkärinä, piispana, seurakuntapappina ja hengellisenä isänä vaikutti hänen toimintaansa kirkon palvelijana ja kirjailijana?

Tämä teos on ensimmäinen kattava esitys metropoliitta Anthonyn elämästä ja toiminnasta. Kirjassaan Gillian Crow maalaa kiehtovan muotokuvan hyvin ristiriitaisesta ihmisestä. Toisaalta metropoliitta Anthony oli karismaattinen, lämmin persoona, joka säteili ympäristöönsä riemullisen uskonsa hehkua. Toisaalta hän joutui kamppailemaan ankarasti voittaakseen ujoutensa, epävarmuutensa ja ajoittaisen masentuneisuutensa. Tämä sympaattinen, rehellinen muotokuva kiinnostanee kaikkia, joita metropoliitta Anthonyn omat teokset ovat koskettaneet.

Gillian Crow on ortodoksinen kirjailija ja Moskovan patriarkaatin Surozin hiippakunnan (Iso-Britannia) hiippakuntasihteeri. Hän teki yhteistyötä metropoliitta Anthonyn kanssa toistakymmentä vuotta.

Sidottu,  366 sivuinen.


Arvostelut 0 arvostelua