IKONIT, IHMISET JA SOTA
IKONIT, IHMISET JA SOTA IKONIT, IHMISET JA SOTA

IKONIT, IHMISET JA SOTA

Valamon luostari
11,00 €
29,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Ikonit, ihmiset ja sota – kirja ortodoksien vaikeista vaiheista sodan jaloissa

Kari Kotkavaara, Petter Martiskainen (toim.): Ikonit, ihmiset ja sotajulkaisuaika: tammikuu 2009

Kirja on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäisessä keskitytään ihmisten vuonna 1939 kohtaamiin elämän vaiheisiin molemmin puolin Suomen ja silloisen Neuvostoliiton rajaa. Alueina ovat Karjalan kannas, Laatokan Karjala, Petsamo sekä myös Viena ja Aunus. Toisessa osassa aihepiiri rajautuu muutamaan Suomen suurruhtinaskunnan (1809 – 1917) leirikirkkoon.

Kirjassa on runsaasti kuvia ja sivujen kuvituksen lisäksi erillinen, lähes 60 sivua käsittävä kuvaliite upeine värikuvineen.

Kirjoittajina ovat ensimmäisessä osassa akatemiatutkija, dosentti, FT Kari Kotkavaara, väitöskirjaa taidehistoriasta Jyväskylän yliopistoon tekevä, FM Katariina Husso sekä Jyväskylän yliopistossa taidehistoriasta väitellyt ja nykyään Moskovan Andrej Rublevin museossa tutkijana toimiva, FT Žanna Belik.

Toisessa osassa kirjoittajina ovat Valamossa toimivat kansanopiston opettaja, TM Vladimir Sokratilin ja Valamon konservointilaitoksen johtava konservaattori Helena Nikkanen sekä Pietarin Venäläisen taiteen museon konservaattori Nina Rusakova.


Sidottu,  192 sivuinen.
Arvostelut 0 arvostelua