ATHOS-Kajastuksia pyhältä vuorelta
ATHOS-Kajastuksia pyhältä vuorelta ATHOS-Kajastuksia pyhältä vuorelta

ATHOS-Kajastuksia pyhältä vuorelta

Maahenki
12,00 €
18,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Athos - kajastuksia pyhältä vuorelta kertoo yhdeksän kiehtovaa näkökulmaa ja matkakertomusta pyhiinvaelluksesta Athosvuoren luostarivaltakuntaan. Henkilöt, jotka ovat kokeneet tämän ortodoksisen luostarielämän ja bysanttilaisen kulttuurin elävän todellisuuden, jakavat kokemuksiaan. Athoksella arki on kaukana, mutta tunne olemassaolosta on todellinen.
Athosvuori sijaitsee Pohjois-Kreikassa ja se on Kreikan valtion alainen autonominen alue. Athosvuorella on nykyisin 20 luostaria ja 2300 munkkia.
Athos - kajastuksia pyhältä vuorelta syntyi halusta jakaa suomalaisten athoksenkävijöiden kokemuksia, sekä kertoa sanoin ja kuvin tästä ainutlaatuisesta paikasta maailmassa.
Jokaisen kirjoittajan suhde Athosvuoreen on omanlaisensa. Joku on käynyt siellä kerran, toinen on taas viettänyt siellä kuukausia tutustuen ja osallistuen luostarin elämään. Kaikkia tarinoita kuitenkin yhdistää hiljainen ihmettely tämän ikivanhan maailman keskellä. Bysanttilainen kulttuuriperinne on elänyt Athosvuoren alueella yli 1000 vuoden ajan ja se jatkuu yhä elinvoimaisena.
Pyhiinvaeltajien yhä kasvava joukko kertoo kaipuusta yksinkertaisempaan elämäntapaan ajassa, jossa kiireinen aikataulu ja tulosvastuu varjostavat ihmisten elämää.
Kirjoittajina on erilaisia henkilöitä poliitikosta uskontotieteilijään ja munkista taidehistorioitsijaan. 


Sidottu 271 sivuinen.

Arvostelut 0 arvostelua