KANTTORIEN KÄSIKIRJA -LYHYT TYPIKON-OPAS KLIIROSILLE
KANTTORIEN KÄSIKIRJA -LYHYT TYPIKON-OPAS KLIIROSILLE

KANTTORIEN KÄSIKIRJA -LYHYT TYPIKON-OPAS KLIIROSILLE

OKJ
25,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Jyrki Härkönen: Kanttorin käsikirja - Lyhyt typikon-opas kliirosseille


Ortodoksisen kirkon jumalanpalveluskäytäntöä ohjaa typikon. Se selittää jumalanpalvelusten toimittamisen periaatteita ja kirkkovuoden jumalanpalvelusjärjestykseen tuomia poikkeuksia. Tämä lyhyt typikon-opas on tarkoitettu ensisijaisesti kanttoreita, laulajia ja lukijoita varten.

Varsinainen typikon on laaja teos, noin tuhat sivua käsittävä kokonaisuus, jota ei vielä ole julkaistu suomeksi. Tiettävästi jonkin typikonin suomentaminen on tällä hetkellä (1.2011) työn alla. Ohjeet jumalanpalvelusten toimittamiseen löytyvät muista papiston käyttämistä ohjekirjoista ja käsikirjoista. Kirjat on kuitenkin tehty enemmän papeille kuin kanttoreille. Siksi kirjan kokoajan mukaan tätä nyt julkaistua käsikirjaa tarvitaan.

Kirja on tarkoitettu kanttoreille ja lukijoille, joiden pitää oikeilla veisu- ja rukousvalinnoilla huolehtia jumalanpalvelusten sujumisesta oikein ja ohjeiden mukaisesti. Käsikirjan ohjeet on laatinut arkkipiispa Leon teologinen sihteeri, ylidiakoni Jyrki Härkönen maassamme noudatettujen vakiintuneiden tapojen mukaan. Härkösellä on myös kanttorin koulutus.

Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokous on hyväksynyt tämän kirjan julkaisemisen 7.10.2010.

Nidottu,  79 sivuinen.

Arvostelut 0 arvostelua