AVIOLIITTO
AVIOLIITTO

AVIOLIITTO

4,50 €
Sisältää alv. 10.00 %

Kirjassaan ”Avioliitto: Ortodoksin näkökulma” Meyendorff käsittelee tätä keskeistä kysymystä monelta kannalta. Kirkkoisien, kirkon historian ja kanonisen traditiontuntijana hän seikkaperäisesti selvittää, millaisten vaiheitten kautta vihkimistoimitus ja yleensä Kirkon suhtautuminen avioliittoon on muotoutunut sellaiseksi, kuin se on tänä päivänä. Samalla saavat selvityksen myös ne vertauskuvalliset toimitukset, jotka vihkimistoimituksessa ovat läsnä, mutta jäävät tyhjiksi seremonioiksi, jos niitä ei ymmärretä.

Erityisen ajankohtaista meidän tilanteemme kannalta täällä Suomessa on se, mitä tekijä puhuu seka-avioliitoista. Selvästi tuodaan esille se, mikä olisi ihanne, vaikka todellisuus onkin siitä kaukana. Jokaisen ortodoksin toivoisi vakavasti paneutuvan tämän kirjan sanomaan, mutta yhtä tärkeä on tämä kirja sellaiselle, jonka puoliso on ortodoksi. Kirja koskettaa juuri tässä kysymyksessä kipeää ongelmaa, mutta samalla se opettaa meitä seka-avioliitossakin elämään niin, että uskontoa ei tarvitse sysätä sivuun sille kuuluvalta keskeiseltä paikalta.

Kirjan tekijä on myös pappi ja sielunhoitaja. Vaikka teos kuvaileekin pääasiassa historiallisia tosiasioita, se on myös pastoraalisessa mielessä arvokas. Se viitoittaa tietä ihanteisiin ihmisille, jotka elävät vielä tässä maailmassa, sen heikkouksien saartamina ja ihanteista kaukana. Ne eivät kuitenkaan ole saavuttamattomissa.

 Nidottu, 99 sivua.

Arvostelut 0 arvostelua